Computers L@b - AutoCAD 2D
Γιατί να μάθω AutoCAD; Σε τι το χρειάζομαι; | Ρωτήστε εδώ : Computers L@b Larisa

Τι είναι το AutoCAD;

Το AutoCAD είναι ένα από τα κορυφαία λογισμικά παγκοσμίως για δισδιάστατη (2D) και τρισδιάστατη (3D) σχεδίαση. Διαθέτει εργαλεία που βοηθούν στη συσσωμάτωση σχεδίων όπως και τη σύνδεση και βελτίωση της τεκμηρίωσής τους. Με το AutoCAD είναι δυνατή η εισαγωγή προτύπων από σχεδόν οποιαδήποτε μορφή αρχείου και η γρήγορη δημιουργία λεπτομερών σχεδίων που ενημερώνονται αυτόματα σε κάθε αλλαγή. Διαθέτει ενισχυμένη και πιο εύκολη διεπαφή χρήστη καθώς και προσαρμόσιμη γραμμή εντολών. Τέλος, δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης εκατοντάδων εφαρμογών, εγκεκριμένων από την Autodesk (Autodesk-approved apps), οι οποίες επεκτείνουν τη «δύναμη» του λογισμικού.
 

Γιατί να μάθω AutoCAD;

Το AutoCAD είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα λογισμικού που άλλαξε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι κλάδοι που στηρίζονται στη δημιουργία σχεδίων (πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, διακοσμητές κ.ο.κ.). Έτσι ενώ παλαιότερα η γνώση χειρισμού του AutoCAD θεωρούνταν μια επιθυμητή δεξιότητα πλέον καθίσταται προαπαιτούμενη για τον σύγχρονο επαγγελματία.
Κάποια από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του AutoCAD για τη δημιουργία σχεδίων έναντι της σχεδίασης με το χέρι είναι ότι:

  • Όλα τα εργαλεία που απαιτούνται παρέχονται από το AutoCAD.
  • Μπορεί να επιτευχθεί απόλυτη ακρίβεια κατά τον σχεδιασμό.
  • Δεν υπάρχει η ανάγκη για σχεδίαση υπό κλίμακα. Στο AutoCAD όλα τα σχέδια γίνονται σε πλήρες μέγεθος.
  • Οι αλλαγές γίνονται πιο εύκολα και γρήγορα.
  • Η εργασία σε επίπεδα (autocad layers) γίνεται με μεγαλύτερη ευχέρεια.
  • Δίνεται η δυνατότητα παραγωγής αντιγράφων πιο εύκολα και γρήγορα.
  • Η ανταλλαγή των σχεδίων μεταξύ των επαγγελματιών μπορεί να γίνει μέσω e-mail και όχι συμβατικού ταχυδρομείου ή courier.
  • Με το AutoCAD μπορείτε να κρατήσετε αντίγραφα ασφαλείας (backups) των σχεδίων και να επαναφέρετε προηγούμενα σχέδια.
  • Διαθέτει εργαλεία για την εύκολη δημιουργία και τρισδιάστατων μοντέλων.
  • Είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς τα χειροποίητα σχέδια δημιουργούνται απαραιτήτως σε χαρτί, ενώ τα σχέδια στο AutoCAD μπορούν να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν ηλεκτρονικά.
 

Σε ποιους απευθύνεται το AutoCAD;

Απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, διακοσμητές, σχεδιαστές στελέχη CAD / IT πολλών κλάδων (π.χ. χαρτογράφησης) και γενικότερα σε όσους σχεδιάζουν τεχνικό σχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιείται από:

  • Επαγγελματίες που δημιουργούν εννοιολογικά σχέδια σε τρισδιάστατα μοντέλα.
  • Επαγγελματίες που δημιουργούν τεχνικά σχέδια.
  • Συντάκτες που βάζουν τις τελευταίες «πινελιές» σε ένα σχέδιο με λεπτομέρειες, σημειώσεις και συνδέσμους σε online δεδομένα.
  • Προμηθευτές ή άλλους επαγγελματίες που επανεξετάζουν τα σχέδια για να αντλήσουν τα δεδομένα που χρειάζονται για τη δουλειά τους.
 

Σεμινάρια AutoCAD στο Computers L@b

To Computers L@b είναι ένα από τα λίγα εκπαιδευτικά κέντρα στη Λάρισα που είναι θέση να καλύπτει με επιτυχία την ύλη που οδηγεί σε πιστοποιημένα πτυχία γνώσης χειρισμού του AutoCAD. Η εκπαίδευση που προσφέρεται είναι πλήρως αναγνωρισμένη και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και καλύπτεται από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης προσόντων ανθρώπινου δυναμικού αλλά και από την ίδια την AutoDesk που παράγει το AutoCAD.

Στα σεμινάρια AutoCAD οι συμμετέχοντες διδάσκονται τις βασικές έννοιες της σχεδίασης και εξοικειώνονται πλήρως με το περιβάλλον του λογισμικού. Οτιδήποτε οι μαθητές μαθαίνουν θεωρητικά, στο ίδιο μάθημα το κάνουν και πρακτικά, πάνω σε κανονικά σχέδια, στην κανονική εφαρμογή του AutoCAD! Μετά το πέρας των μαθημάτων είναι σε θέση να δημιουργούν σχέδια (κατόψεις, όψεις, τομές, μηχανολογικά και ηλεκτρολογικά σχέδια).

AUTOCAD

Το AutoCAD όπως και το αληθινό σχέδιο είναι πρακτική!
Αν δεν σχεδιάσεις ο ίδιος, δεν θα μάθεις ποτέ μόνο με τη θεωρία.
 

Αυτή είναι η θεωρία μας εδώ στο Computers L@b. Και οι μαθητές μας από την πρώτη κιόλας μέρα των σεμιναρίων σχεδιάζουν στο AutoCAD! Σε κάθε μάθημα δεν υπάρχει μόνο η θεωρία, αλλά και η πρακτική. Στα πρώτα μαθήματα οι εντολές σχεδίασης είναι πιο απλές αλλά στη συνέχεια οι ασκήσεις γίνονται δυσκολότερες και συνδυαστικές με τον μαθητή να ζητείται να θυμάται από τα πρώτα μαθήματα εντολές και κινήσεις για να τις λύσει. Έτσι ενώ μαθαίνει καινούρια μαθήματα ο μαθητής ενισχύει και επιβεβαιώνει την προηγούμενη γνώση του!

Τώρα παρέχουμε τη γνώση του AutoCAD σε μειωμένες τιμές για Ανεργους και Φοιτητές!
Δείτε εδώ : Μόνο για ανέργους – φοιτητές : AutoCAD 2D με έκπτωση 10% !

Κλείστε τώρα τα μαθήματα AutoCAD σας με την βοήθεια και την εμπειρία του Computers L@b.
Καλέστε μας στο 2410-233080 ή συμπληρώστε την φόρμα ενδιαφέροντος έτσι ώστε να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας

 

Από Computers L@b Papagiannopoulos