AUTOCAD

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Το AutoCAD είναι το δημοφιλέστερο λογισμικό δισδιάστατης και τρισδιάστατης γενικής σχεδίασης, προηγμένης τεχνολογίας που εξυπηρετεί τα επαγγελματικά σας σχέδια. Έχει την δυνατότητα σχεδιασμού κατόψεων, όψεων, τομών, τοπογραφικών και σύνθετων μηχανολογικών σχεδίων, και ηλεκτρολογικών μελετών υπό κλίμακα ακριβείας. Δίνει τη δυνατότητα για γρήγορες διορθώσεις και εύκολες μετατροπές. Το AutoCAD χρησιμοποιήστε το, στο σχεδιασμό εργαλείων και μηχανημάτων καθώς και για το σχεδιασμό όλων των τύπων κτιρίων, από μικρά οικοδομικά κτίρια με τις μεγαλύτερες εμπορικές και βιομηχανικές κατασκευές (νοσοκομεία, εργοστάσια), προσθέτοντας ηλεκτρολογική και μηχανολογική μελέτη. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα του 2D είναι στην διακριτική σας ευχέρεια να συνεχίσετε με 3D AutoCad και Φωτορεαλισμό ώστε να γίνεται πιο ανταγωνιστικοί.

Χρησιμοποιείται από:

  • Αρχιτέκτονες
  • Τοπογράφους
  • Μηχανολόγους

  • Διακοσμητές
  • Ναυπηγούς
  • Κατασκευαστές δομ. έργων

  • Πολιτικούς Μηχανικούς
  • Γεωπόνους
  • Ηλεκτρολόγους

 

Τι είναι το AutoCAD? Πιο αναλυτικά..

Το AutoCAD είναι το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα σχεδίασης (2D και 3D) στον κόσμο. Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι η συμβατότητα με προηγούμενες εκδόσεις στο σχεδιαστικό περιβάλλον και τις εντολές σχεδίασης αλλά και αρχείων (πρότυπο dwg). Με άλλα λόγια οι γνώστες προηγούμενων εκδόσεων -ακόμη και πολύ παλιών εκδόσεων-, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τελευταία έκδοση με αυτά που ήδη γνωρίζουν και σταδιακά να κάνουν κτήμα τους τα νέα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της τελευταίας έκδοσης. Εκτός από την άμεση χρήση της, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τα σχέδια που έχουν δημιουργηθεί σε προηγούμενες εκδόσεις. Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό στοιχείο του AutoCAD είναι η μεγάλη ακρίβεια σχεδίασης που έχει. Η ανοικτή αρχιτεκτονική του, η δυνατότητα προγραμματισμού του και οι Developers που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία βοηθητικών εφαρμογών για γενική, εξειδικευμένη ακόμη και ειδική σχεδίαση. Η επεξεργασία, η τροποποίηση και η κοινοποίηση σχεδίων μπορεί να γίνει σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση τοπικών δικτύων αλλά και του internet. Οι χρήστες μιας ομάδας που δημιουργούν ένα project μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο όροφο μιας οικοδομής μέχρι και σε διαφορετικά μέρη στον κόσμο. Οι νέες εκδόσεις ενσωματώνουν όλα τα νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα το Clouding την ανταλλαγή σχεδίων υπολογιστή και ταμπλέτας (π.χ. ipad) και την αναζήτηση βοηθητικών σχεδίων μέσω internet απο βιβλιοθήκες σχεδίων σε όλο τον κόσμο. Απευθύνεται κυρίως σε Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς μηχανικούς, Τοπογράφους, Μηχανολόγους, Διακοσμητές, Σχεδιαστές κ.λπ. και γενικότερα σε όσους ασχολούνται με το τεχνικό σχέδιο.

Οι Αρχιτέκτονες (Architects) μπορούν να δημιουργήσουν δισδιάστατα (2D) και τρισδιάστατα (3D) σχέδια. Η τελική εμφάνιση των σχεδίων μπορεί να είναι τέλεια, άψογη, εκπληκτική!!! με τις απίστευτες δυνατότητες εκτύπωσης που έχει (printing) σε plotters αλλά και τη δημιουργία pdf αρχείων. To AutoCAD μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία φωτορεαλισμού (Rendering), Φωτισμού (Lighting), δημιουργία και τοποθέτηση υλικών (Materials), Δημιουργία νέων μοντέλων (Modeling) και δημιουργία κατασκευαστικών σχεδίων. Μπορεί επίσης να μελετήσει τον ηλιακό φωτισμό (Sun lighting) με τη βοήθεια του Google Map ή δίνοντας Αζιμούθιο (Azimuth) και Υψόμετρο (Altitude). Μπορεί επίσης να δημιουργήσει πραγματικά τρισδιάστατα αρχεία stl (stereolithography) με 3d printers.

Οι Πολιτικοί Μηχανικοί (Civil Engineers) μπορούν να δημιουργήσουν εκτός από αρχιτεκτονικό σχέδιο και ξυλότυπους, λεπτομέρειες (2D & 3D) οπλισμών beton, δημιουργία μεταλλικών κατασκευών, λεπτομερειών μεταλλικών και σύμμικτων κατασκευών κ.λπ.

Οι Τοπογράφοι (Surveyors Engineers) μπορούν να δημιουργήσουν σχέδια Τοπογραφικών, Οδοποιίας κλπ. ειδικά με τη βοήθεια επιπρόσθετων εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί από developers.

To AutoCAD είναι η πύλη εισόδου στο θαυμαστό κόσμο των σχεδιαστικών προγραμμάτων.

 


 

AutoCAD 2D

Το AutoCAD 2D είναι το δημοφιλέστερο λογισμικό δισδιάστατης γενικής σχεδίασης.  • Διάρκεια Προγράμματος: 60 ώρες.
  • ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!
  • Κάθε εβδομάδα διενεργούνται εξετάσεις πιστοποίησης!
  • Πρακτική εξάσκηση στην κανονική εφαρμογή της Autodesk AutoCad 2D AUTOCAD_2D_Logo.png, όσες ώρες επιπλέον είναι απαραίτητο!
  • Διόρθωση με εξήγηση του κάθε λάθους ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ στις πρακτικές ασκήσεις και επανάληψη της κάθε άσκησης για πλήρη κατανόηση και άνεση με την εφαρμογή!

 

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε τις λεπτομέρειες της ύλης.

Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις για την εκμάθηση του AutoCAD 2D, είναι Επαγγελματική δεξιότητα που μαθαίνεται. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του AutoCAD 2D στον εκπαιδευτικό μας φορέα, είστε σε θέση με αυτοπεποίθηση να ανταποκριθείτε σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του AutoCAD 2D. Επιλέγετε σχεδιαστική κατεύθυνση ασκήσεων κατά την εκπαίδευσή σας: Αρχιτεκτονικό, Μηχανολογικό, Ηλεκτρολογικό, Ναυπηγικό, Βιομηχανικό.


 

AutoCAD 3D

Το AutoCAD 3D σας δίνει τη  δυνατότητα  σχεδίασης σε 3 διαστάσεις με φωτορεαλισμό.  • Διάρκεια Προγράμματος: 40 ώρες.
  • ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!
  • Κάθε εβδομάδα διενεργούνται εξετάσεις πιστοποίησης!
  • Πρακτική εξάσκηση στην κανονική εφαρμογή της Autodesk AutoCad 3D AUTOCAD_3D_Logo.png, όσες ώρες επιπλέον είναι απαραίτητο!
  • Διόρθωση με εξήγηση του κάθε λάθους ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ στις πρακτικές ασκήσεις και επανάληψη της κάθε άσκησης για πλήρη κατανόηση και άνεση με την εφαρμογή!

 

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε τις λεπτομέρειες της ύλης.
 

Απαιτούνται γνώσεις AutoCAD 2D για την εκμάθηση του AutoCAD 3D. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της διδασκαλίας και τις ασκήσεις του AutoCAD 2D στον εκπαιδευτικό μας φορέα, είστε σε θέση με αυτοπεποίθηση να ανταποκριθείτε σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου απαιτείται η χρήση του AutoCAD 3D. Το AutoCAD 3D έχει τη  δυνατότητα  σχεδίασης σε 3 διαστάσεις μέσω του εργαλείου σχεδιασμού της Autodesk ® και μπορείτε να δημιουργήστε  3D σχέδια με φωτορεαλισμό.


Πιο αναλυτικά:

  • Tα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα εξετάζονται σε βασικό επίπεδο χρήσης σύμφωνα με τις ισχύουσες απαιτήσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ το σχήμα πιστοποίησης έχει πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) με την Γ/24869/30-9-2009 απόφαση ως αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Δημόσιο για τους Διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
  • Τα σεμινάρια γίνονται σε ολιγομελή τμήματα, από εξειδικευμένο καθηγητή, με χρήση διαδραστικού πίνακα και με δικό μας εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, σημειώσεις & e-books), με στόχο την καλύτερη δυνατή γνώση στον ταχύτερα δυνατό χρόνο.
  • Το κάθε μάθημα ενισχύεται και από πρακτική εξάσκηση στην κανονική εφαρμογή της Autodesk AutoCad, με το καλύτερο IN-Ates τεστ της Ευρώπης, όσες ώρες επιπλέον κρίνεται απαραίτητο . Θα σας δοκιμάσει σε όλα τα θέματα των ερωτήσεων πιστοποίησης μεμονωμένα για την πλήρη κατανόηση της ύλης στο κανονικό πρόγραμμα της Autodesk.
  • Επίσης με το τέλος των σεμιναρίων της κάθε ενότητας γίνονται δωρεάν εικονικές εξετάσεις (mock exams) για τον κάθε υποψήφιο όσες είναι απαραίτητες για την τελειοποίησή του και την άνεσή του πάνω σε κάθε γνωστικό αντικείμενο.

Οι εξετάσεις πιστοποίησης διενεργούνται σε εμάς, καθώς το Comuters L@b Παπαγιαννόπουλος αποτελεί Επίσημο Εξεταστκό Κέντρο από το 2006 για τους φορείς ECDL και Diploma, με εξετάσεις να διενεργούνται εβδομαδιαίως.


Εξετάσεις:

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες πιστοποίησης του AutoCAD. Είτε από την ίδια την Autodesk που έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα (Autodesk.com), είτε από διάφορους πιστοποιημένους φορείς όπως η ECDL και η Diploma.
Ένα ενδεικτικό κόστος για τα εξέταστρα θα χρειαστούν (για παράδειγμα του φορέα Diploma) είναι:

Για τα εξέταστρα θα χρειαστούν:
Για το AutoCAD 2D  100 €
Για το AutoCAD 3D  130 €

Απαραίτητη η ένδειξη πιστοποιητικού
(ταυτότητα, διαβατήριο, ταυτοπροσωπία..)

 

 

Τι είναι η πιστοποίηση Autodesk Certified Professional

 

AutoCAD Certified Professional Exam

Η Autodesk μέσω της πιστοποίησης Certified Professional σας παρέχει την δυνατότητα να αναδείξετε τις επαγγελματικές σας γνώσεις ανεξάρτητα από την παρακολούθηση μαθημάτων.

Η εξέταση για τις πιστοποιήσεις Autodesk Certified Professional βασίζεται στην εξέταση της απόδοσης. Υπάρχουν ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων, καθώς και ερωτήσεις όπου ζητείται η χρήση της εφαρμογής για την δημιουργία ή τροποποίηση ενός αρχείου και στη συνέχεια την εισαγωγή απάντησης σε ένα πεδίο. Οι απαντήσεις μπορεί να είναι κείμενο ή αριθμητική τιμή.

Η εξέταση γίνεται στα αγγλικά οπότε δίνεται η δυνατότητα επέκτασης χρόνου λόγω του ότι η μητρική γλώσσα είναι διαφορετική από αυτή της εξέτασης.

 

Σημαντικό:
Τα μαθήματα του κέντρου μας Computers L@b Παπαγιαννόπουλος
οδηγούν σε κάλυψη της ύλης όλων των αναγνωρισμένων πτυχίων
και της πιστοποίησης της ίδιας της Autodesk.

Ύλη Computers L@b AutoCAD:

 
Εξεταστέα ύλη:

 


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Computers L@b - AutoCAD 2D
InquiryΕάν ενδιαφέρεστε για αυτό το σεμινάριο, μη χάνετε χρόνο! Μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στo 2410 414 835 ή να μεταβείτε στην ειδική σελίδα αποστολής στοιχείων:

Φόρμα αποστολής στοιχείων